Tuesday, January 28, 2014

2014

Assalamualaikum! :D

This is my first post for 2014. Haha belum lambat lagi kan? Alah, lagipun kita still dalam bulan 1. So, doesn't matter right?

Hehehe. Mengarut aje lah aku ni. Sebenarnya, baru bulan 1 ni dah baaaaaanyak benda jadi tau. Rasanya nak cerita satu hari pun tak cukup. Hohoho. Umpamanya begitulah, sebab terrrrrrrrrrrrlaaaaluuu banyak!

Takpelah, aku cerita apa yang jadi baru2 ni. Aku ni dah addict sangat dengan korean drama. Pendek kata, hantu korean drama -. .- mana taknya, malam2 aku turun bawah lepas semua dah tidur. Aish, bocor rahsia xD haha. Kadang2, meleleh pun ada. Kalau nak gelak pulak kena ada limit. Nanti orang dengar habis aku. Hahaha. Kalau dah suka sangat buat satu benda tu, tak tidur seminggu pun saggup kot! Puhahahahaha.

Lepastu, aku ada jumpa satu event ni. Nama program tu Perkampungan Menara Gading. Eh, apakebenda tu? Haa, program tu khas untuk budak lepasan SPM and yang sama waktu dengannya. Nak cakap pasal hala tuju untuk persediaan masuk IPTA nanti. Hmm, aku dah daftar berkumpulan dengan Huda & Ilhami. Agak excited jugak sebab aku ni memang takde hala tuju lagi T.T menyedihkan betul. Tapi tu faktanya. Sob sob sob. 1 minggu sebelum program ni, ayah and mama suruh aku fikir balik. Diorang cakap, baik balik kampung. Kak Long kahwin, bukannya saja2 balik. Aku ni nak kata baik takdelah sangat, nakal je hahahaha. Aku pun ikutlah cakap mama and ayah. Program tu Khamis till Ahad ni.

Haa, yang ni macam heartwarming sikit. Aku rasa aku ni tak sihat sangat. Memang aku selalu sakit, tapi biar aku je tau sebabnya. Bukan ni yang aku nak cerita, aku cuma pelik. Aku ada banyak tanda macam kena virus dekat kulit. Pelik jugak. Patut ke aku jumpa doktor? Eh tapi nanti dia bagi ubat. Benci betullah -.- so, aku takkan pegi klinik or whatsoever yang sewaktu dengannya. Aku harap korang yang baca ni doakan lah aku supaya tak ada apa pun jadi kat aku. Huhuhu. In Shaa Allah, Amin :)

Rasanya tu jelah kot. Aku pun tengah menganggur sekarang ni. Tapi, aku tak kan kerja kot. Nak tolong mama kat rumah je. Hehehehe xD nampak sangat pemalasnya :p

So, see ya! Nak smabung tengok KDrama :D Annyeong!